söndag 21 mars 2010

Femte veckan

Denna veckan har vi haft de sista sokratiska samtalen. Jag och Petra fick pröva på att hålla ett sokratiskt samtal ihop. Jag tycker att det är en bra erfarenhet att ha fått pröva på att vara samtals ledare ihop med någon. Min och Petras bild var lite svår att prata om, men ja tycker ändå att vi fick fram intressanta diskussioner. Man märker vilka bilder som passar bra för sokratiska samtal och nu vet ja också vilka slags frågor man kan ställa. Det känns skönt att man vet, för i början var man helt förvirrad och undrade om man någonsin skulle få in det i huvudet.

Vi har även fin slippat det sista på vår gestaltning. Vi gick ner och fixade allt i artisten och övade igenom allt med teknikern så att vi fick se hur allt såg ut med alla ljusen mm. Tyvärr kunde vi inte få kostymer eller soffa, men ja tycker ändå att allt löste sig bra.

Själva gestaltningen som vi visade upp va perfekt, förutom att våra pussel hakade lite. Men annars är jag jätte nöjd över vår grupp. Vi lyckades väcka känslor hos publiken och få igång en bra diskussion. Så man märker att de blev berörda. Väldigt rolig har denna kursen varit. Man har fått vara kreativ och, think outside the box. Den känns friare och man behöver inte tänka på rätt eller fel, vilket känns skönt. Man behöver inte bara sitta å läsa böcker för att lära sig, utan denna kursen har visat att sånna här ämnen kan man lära sig minst lika mycket i.

De andras gestaltningar var också bra. Det skulle vara roligt som Bengt sa om man hade kunnat få testa på alla olika saker som t.ex. drama och fotografi. Ja, det här var mitt sista blogg inlägg, tyvärr kommer det inte bli några komentarer för ja har fortfarande inte lyckats :( men men så är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar